חומרים

חומרים
חומרי הגלם של סיגמנט מציעים תמהיל רחב של מתכות אל ברזליות במגוון רחב של גימורים. תהליכי האוקסידציה, הטיפול במיכון מתקדם ובבריכות חמצון, מאפשרים יצירת טקסטורות וגוונים יחודיים. בין החומרים הבולטים – פליז, פלטינה, נחושת, אלומיניום, נירוסטה ורבים נוספים.
פליז קלאסי
פליז שנכנס לבריכה לקבלת מראה עמוק ובשלב השני
עובר תהליך פוליש לקבלת מידה של ברק.
פליז מושחר
השחרה מלאה בצריבה כימית. לאחר ההשחרה בוצע ליטוש באמצעות אבן לטש ומסרקי פליז גסים ליצירת טקסטורה גסה יותר של שערות סוס.
קוביית פליז
4 שלבי ליטוש. שלב אחרון: ליטוש במסרקי פליז לקבלת מראה שערות סוס המעניק למתכת טקסטורה נוכחת מאוד.
פליז מוברש שחרחר
פליז מוברש בגוון שחרחר. הטקסטורה העדינה מתקבלת כתוצאה מביצוע מופחת של שלבי ליטוש
פליז בגוון נחושתי
פליז שעובר שני שלבי ליטוש כדי להעניק לו את המרקם המיוחד ואת מראה פני השטח שאינם אחידים. בשלב השני הוא עובר השחמה בטמפרטורה גבוהה בתנור חום, ובשלב השלישי שני שלבי ליטוש נוספים.
פליז בטקסטורה מעודנת
פליז במראה עדין. ליטוש באמצעות גרעין ליטוש שמייצר טקסטורה צפופה, מעודנת יותר שמותחת את ההשחמה ומעניקה לה סוג של המשכיות.
פליז צללים
פליז החושף שכבות של גוונים שונים באמצעות השחמה שמתבצעת על ידי פס נע שגורם לחוֹם להתפזר באופן שאינו אחיד לקבלת מראה צללים.
פליז מושחם בראוני
הבראוני עובר את אותם שלבי ליטוש של הפליז המושחם, אלא שתהליכי העיבוד המאפשרים לקבוע את הגוון יצרו גוון חום בראוני.
פליז מוברש בנימה שחרחרה
צריבה ולאחריה 3 שלבי ליטוש שמעניקים לו את הטקסטורה המוברשת. נימה שחרחרה מתקבלת מהצריבה הכימית.
דמעה מרוחה על פליז
את אפקט הדמעה ניתן לקבל בגרסות שונות ולהעניק לו תנועה, כמו במקרה זה. הדמעה נמרחה על פני השטח לפני שהחומר התייבש. מוטיב פרוביזורי שמייצר צורניות אמורפית, אהוב מאוד על אדריכלים.
מתכת מצויירת
ציור על מתכת היא טכנולוגיה מתקדמת המאפשרת לאדריכל המתכנן אפשרויות לרוב, כאשר יוצרים אלמנט גרפי על החומר המתקבל על ידי משחק בחומר. פיתוח טכנלוגיה ייחודית זו מבית סיגמנט מאפשרת לשחק משחקים צורניים וגרפיים.
מנהרת הזמן
פליז שעבר השחרה לגוון גחלים, לאחריה נחשף החומר בטכניקה ייחודית שיצרה בו מעגלים בתוך מעגלים, והם בתורם יצרו מראה הדומה למנהרת הזמן או של תקליטי הוויניל הנוסטלגיים.
פליז אינסייד אאוט שערות סוס
משחק בין מט למבריק. אחת הטכנולוגיות המורכבות והמיוחדות ביותר מבית סיגמנט. מדובר בפיתוח ייחודי של קולקציה המורכבת משתי שכבות של אותו חומר גלם, כאשר שכבה אחת בגימור מט והשנייה בגימור מבריק. במקרה זה נוספה שכבת ליטוש ליצירת מראה שערות סוס.
פליז בתנועה
פליז שעבר תהליך אוקסידציה וליטוש. הטכנולוגיה המיוחדת יוצרת מעגלים שמעניקים אשליה של תנועה מתמדת.
דמעה שחורה על פליז
טיפות מפושטות המתקבלות מצריבה שחורה. מזכירות כתם דיו שמתפשט. ניתן לקבלן ברמות שונות של עוצמה ושל גודל בהתאם לדרישה. אחת הטכניקות האהובות ביותר על אדריכלים. תהליך העיבוד מורכב, וכולל 4 שכבות של טקסטורה הכוללות ליטושים שונים ובשכבה הרביעית מיישמים את אפקט הדמעות. (השולחן של אריק אביב במוצרים עשוי מהחומר הזה)
פליז מעגלי זורח
פליז מעגלי בגימור זוהר המזכיר זריחה מרהיבה. מקבל אפקטים מיוחדים של צל ואור.
פליז במראה ברזל חלוד
גוון חום חלוד. פליז שקיבל השחמה וליטוש בין משי לגס. במראה מאוד אהוב על אדריכלים, נוטה לגווני הברונזה העתיקים.
פליז אלכסוני
חומר הגלם מגיע שחור אחרי צריבה כימית. באמצעות טכניקה מורכבת, המשלבת הברשה אורכית ולאחר מכן אלכסונית עם מסרקי פליז, נוצרת תנועתיות במראה תלת ממדי על פני השטח.
פליז אפור פחם
גוון האפור הפחמי נוצר בתהליך מדויק ומדוד של השחמה ושריפה. הגוון המיוחד חביב מאוד על אדריכלים רבים.
פליז אינסייד אאוט
אפקט מראה או השתקפות. אחת הטכנולוגיות המורכבות והמיוחדות ביותר. מדובר בפיתוח ייחודי של קולקציה המורכבת משתי שכבות של אותו חומר גלם, כאשר שכבה אחת בגימור מט והשניה בגימור מבריק. ניתן ליצור משחקים בצבעוניות משתנה ובין מבריק למט. פיתוח ייחודי מבית סיגמנט.
פליז מושחם
החומר עובר השחמה ממושכת יותר (בהשוואה להשחמת פליז צללים למשל) בתנור ובחום גבוה יותר ליצירת מראה שמפניה במגע משי קטיפתי. החומר עובר 3 שלבי ליטוש.
פליז מעונן
הכתמת גוון שמקבל הפליז עצמו, ליצירת מראה מעונן. בהכתמה נעשה שימוש בפוליש ווקס לקבלת מראה בעל עומק.
נחושת אדומה מטושטשת
נחושת אדומה שבעת העיבוד העניקו לה 50% ברק כך שההשתקפות המתקבלת מטושטשת מעט. חומר זה מאפשר משחקי עיצוב מעניינים כשמשתמשים בו לצורך חיפוי. כשפני השטח רחבים, השתקפות של תאורה או של פריטי ריהוט דרך החומר הזה, יוצרת מראה מרהיב.
נחושת אדומה מטושטשת
נחושת אדומה שבעת העיבוד העניקו לה 50% ברק כך שההשתקפות המתקבלת מטושטשת מעט. חומר זה מאפשר משחקי עיצוב מעניינים כשמשתמשים בו לצורך חיפוי. כשפני השטח רחבים, השתקפות של תאורה או של פריטי ריהוט דרך החומר הזה, יוצרת מראה מרהיב.
נחושת מנומרת
צריבה כימית ושלושה כיווני תנועה יוצרים מראה סופר דינאמי. תהליך העיבוד כלל: השחרה, הברשה לאורך, הברשה נוספת בצורה עדינה יותר ובזווית קלה. ההברשות עדינות ולא נראות מכל זווית, מה שיוצר מראה פראי ושונה מכל נקודת מבט, וזה קסמו הגדול של העיבוד המיוחד הזה – אור וצל, מבריק ומט, חריטות במגוון זוויות.
נחושת אדומה
צריבה חלקית בחומר ו-4 שלבי ליטוש. ליטוש סופי עם מסרקי נירוסטה לקבלת מראה שערות סוס, מהגימורים האהובים והמבוקשים ביותר על ידי אדריכלים ומעצבים
נחושת סמוקה
3 שלבי ליטוש עם נייר לטש עדין, בינוני וגס לקבלת גוון עדין, קצת זוהר.
נחושת אדומה מנומרת
שלב 1- צריבה באמבטיה בעבודת יד לקבלת מראה מושחר. שלב 2 – ליטוש בשילוב שבלונות ליצירת המראה המנומר.
נחושת אדומה דינאמית
בשל היותה מתכת מבריקה, התחושה המתקבלת מעיבוד פני השטח היא של הצללות מאוד מיוחדות המייצרות קונטרסט בין הברק של החומר לבין הצלליות שנוצרו בעת העיבוד.
אלומיניום במראה בטון גלי
אלומיניום מלוטש בטכניקה מיוחדת שיוצרת גלים ומעניקה גימור מעט מבריק.
אלומיניום במראה לא אחיד
אלומיניום שעבר טכניקה של השחרה בתהליך ששילב אוקסידציה ובהמשך הברקה והברשה, מציג פני שטח מרתקים ולא אחידים במראה. האלומיניום זול יותר מהפליז, שוקל 1/3 ממנו ובתהליכים כימיים אפשר להעניק לו יופי ורמה אסתטית גבוהה.
אלומיניום במראה חולי
ליטוש גס מעניק מראה חולי לאלומיניום. משחקי אוקסידציה מאפשרים לשרבב למראה החולי נגיעות שחורות מעודנות.
אלומיניום במראה מעונן
טכניקה ידנית שמאפשרת קבלת פני שטח במראה מעונן: מצליפים עם בד טבול באוקסידיציה על החומר וההכתמות הרנדומליות יוצרות מראה מעונן. התחושה היא של בטון מלוטש.
אלומיניום בגימור וושי – כהה
אלומיניום אפור במראה בטון מעודן. בעת העיבוד הותירו את החומר לעבוד על פני השטח, מה שיצר טון כהה יותר בהשוואה לגרסה הבהירה של אותו חומר.
אלומיניום בגימור וושי – בהיר
אלומיניום אפור במראה בטון מעודן. אופן הליטוש משמר השחרה עדינה שיוצרת מראה מיוחד.
אלומיניום במראה חולי גס
אלומיניום במראה בטון בגימור חולי. ליטוש גס יותר יוצר באלומיניום כתמים שחורים מפושטים יותר.
נירוסטה מעגלית
טכנולוגיה ייחודית שמעניקה תנועה מעגלית ויוצרת פני שטח דינאמיים. התוצאה: מעגלים שיוצרים תנועה ועניין עיצובי רב. החומר מתאים כחיפוי לקיר ולתקרה וכחומר גלם לעיצוב מוצרים ופריטי ריהוט.